Recenzija: Ljubav puna mržnje – Sally Thorne

Pozitivno sam se iznenadila kada sam počela čitati ovu knjigu. Od samog početka sam se smiješila – a nekada nam je baš to potrebno.

Glavni likovi Lucy i Joshua rade u istoj izdavačkoj kući. Počeli su raditi zajedno kada su se dvije izdavačke kuće odlučile udružiti zbog loše situacije na tržištu. Ne samo da su prisiljeni raditi zajedno, nego svakodnevno moraju sjediti jedno preko puta drugoga na samo nekoliko metara udaljenosti. Lucy je ljubazna, nastoji svima pomoći i svi znaju da će im ona izaći u susret ako imaju neki problem. S druge strane, Josh nije takav – njega se ljudi plaše i znaju da na njega ne mogu računati.

Njena šarena odjeća i razdraganost zbunjuju Joshuu, a njegov sedmični raspored nošenja košulja Lucy nervira. Danas je srijeda, dan bež košulje. Tako različiti, a tako prisiljeni živjeti s tim različitostima.

Iako se svakodnevno odvijaju mini drame koje službi za ljudske resurse zadaju velike glavobolje (obzirom da oboje jedva čekaju priliku da se žale jedno na drugo), prava drama počinje tek kada se otvori nova pozicija za koju su oboje zainteresovani. Jedna mala laž je pokrenula lavinu dešavanja koja su završila onako kako Lucy nikada ne bi očekivala, ali onako kako je Josh priželjkivao. Lucy voli izdavaštvo, to joj je oduvijek bio san. Joshua voli napredovanje na ljestvici i finansijske rezultate, zbog toga je odustao od porodičnog sna da nastavi očevim stopama i završi medicinu. Ko će pobijediti? Na vama je da saznate 🙂

“Imam jednu teoriju. Kad mrziš nekog, osjećaj je jezivo sličan kao kad si zaljubljen u njega. Imala sam vremena napretek da poredim ljubav i mržnju, i evo mojih zapažanja.

Ljubav i mržnja su tjelesne prirode. Kad pomisliš na tu osobu, stegne ti se u stomaku. Srce u grudima ti žestoko lupa i zažari se, gotovo da se vidi kroz meso i odjeću. Izgubiš i san i apetit. Pri svakoj interakciji adrenalin u krvi ti opasno skoči, pa ti dođe il’ da napadneš il’ da bježiš. Jedva da imaš ikakvu kontrolu nad svojim tijelom. Potpuno si obuzet i to te prestravljuje.

Ljubav i mržnja su lice i naličje iste igre – i ti moraš da pobijediš. Zašto? Zbog srca i ega. Vjerujte mi. Ako ko zna, to sam ja.”

Ljubav puna mržnje – Sally Thorne, str. 7

Definitivno pravo uživanje od prve do posljednje stranice, veoma zabavna knjiga lagana za čitanje.

Knjigu sam kupila u Knjižari Kultura u Sarajevu, možete je kupiti na stranici izdavača Laguna: LINK (Cijena 16,50 KM ili 899 dinara)

Do narednog čitanja 🙂

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.