Moj ne tako savršeni život

Dragi moji, prošlo je tačno godinu dana otkako sam pokrenula blog o knjigama. Ko bi rekao? 🙂 U ovih godinu dana sam virtuelno upoznala mnoge knjigoholičarke i ostvarila divna poznanstva. Nažalost, korona i dalje traje tako da nijednu nisam imala priliku upoznati uživo ali se nadam da ćemo to nekada nadoknaditi. 

Obzirom da baš volim praviti rezime svega, odlučila sam napraviti rezime godine otkako postoji blog @unekomdrugomzivotu, ali i pitati vas da mi pomognete da odlučim šta dalje.

Blogerska godina

U protekloj godini sam objavila:

  • 20 recenzija na Instagram profilu, u prosjeku jedna recenzija u 3 sedmice
  • 30 objava na Instagram profilu, u prosjeku jedna objava u 12 dana
  • 13 recenzija na blogu, u prosjeku jedna recenzija u 4 sedmice.

Možete se sad pitati, kakva sam to ja blogerica kada sam ovako rijetko objavljivala?! Proteklu godinu jeste obilježila korona, ali i edukacije koje sam završila:

  • Kurs digitalnog marketinga (obnovila sam gradivo iz navedene oblasti)
  • NLP Starter (koji mi je značajno unaprijedio život)
  • Kurs grafičkog dizajna (kojim sumnjam da ću se nekad primarno baviti, ali već godinama sarađujem sa dizajnerima i željela sam znati kako to sve funkcioniše;  zadovoljna sam naučenim)

Prva edukacija je trajala 2 mjeseca, druga također 2 mjeseca, a treća čak 5 mjeseci. Od 12 mjeseci, 9 mi je prošlo u učenju… Htjela sam da skrenem misli od korone i malo sam se i zanijela s tim edukacijama jer mi je baš bilo naporno sve organizovati i nešto je moralo da trpi – nažalost prelomilo se na blogu. Posebno od septembra do februara jer mi je kurs dizajna uzimao previše vremena zbog mnogobrojnih zadaća.

Aktivirat ću se, obećavam!

Naredne sedmice sam na godišnjem odmoru, tako da jedva čekam da se posvetim knjigama koje već dugo stoje na polici, a nisu pročitane. Knjiga koja je prva u planu je knjiga „Moj ne tako savršeni život“ autorice Sofi Kinsela, poznate po bestseller serijalu Kupoholičarka. Iako kažu: “Ne sudi knjigu po koricama” pa pretpostavljam da bi rekli i: “Ne sudi knjigu po prvoj rečenici” mene je osvojila rečenica kojom počinje knjiga.

“Prije svega, moglo bi biti gore”

Moj ne tako savršeni život, Sofi Kinsela, stranica 9

Godina je počela baš turbulentno. Imala sam previše obaveza, krajem februara sam dobila i pozitivan test na koronu (na moje veliko iznenađenje jer sam se maksimalno čuvala) i bila u izolaciji 3 sedmice. U drugoj polovini marta sam dolazila sebi od svih dešavanja, bilo je baš puno loših vijesti.

Međutim, nisam tu da vam pričam o lošim vijestima, nego da vam pričam o knjigama i možda o još nekim temama koje vas interesuju, a koje su meni bliske. 🙂 Pišite mi, šta vam se svidjelo u protekloj godini? Šta nije? Šta biste još voljeli čitati na mom blogu?

Do narednog javljanja koje će biti na godišnjem odmoru, pročitajte o čemu se radi o mojoj prvoj knjizi na listi za čitanje, a recenziju možete očekivati naredne sedmice. 🙂

“Kejti Brener ima savršen život: stan u Londonu, glamurozan posao i božanstvene slike na Instagramu. Dobro, istina je da ona iznajmljuje majušnu sobu bez imalo prostora za garderobu, maltretira se u prevozu putujući do firme u kojoj radi kao službenica, a život koji predstavlja na Instagramu zapravo nije njen. Ali njeni snovi će se jednog dana sigurno ostvariti, zar ne? Kada joj superuspešna šefica Demetra da otkaz, Kejtin ne tako savršeni život i sve nade su uništeni. Primorana je da se vrati kući u Samerset, gde pomaže ocu u otvaranju odmarališta za glampere. London joj nikada nije izgledao tako daleko – sve dok se Demetra neočekivano ne pojavi kao gost na njihovom imanju. Kejti shvata da joj se pružila prilika. Međutim, treba li da se sveti ženi koja joj je srušila snove – ili da pokuša da se vrati na posao? Da li Demetra – žena koja ima sve – zapravo nema tako idiličan život? Možda njih dve imaju više zajedničkog nego što na prvi pogled izgleda. I šta uopšte fali ne tako savršenom životu?”

Knjigu možete kupiti preko stranice Laguna: LINK po cijeni:

  • Bosna i Hercegovina: 16.50 KM
  • Srbija: 899.00 din,
  • Crna Gora: 7.70 €

Do narednog čitanja, vaša @unekomdrugomzivotu!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.