O meni

“Ne čitam zato što nemam život. Čitam zato što ih želim imati mnogo.

Ko sam ja i zašto sam pokrenula blog baš sad?

Možda je već malo kasno za blog? Kakav sad blog u tvojim godinama? Ti mene zezaš, je li tako? Pored toliko posla koji imaš, ti bi još da pišeš o knjigama koje pročitaš? Jesi li normalna?

Ne brinite, nisu meni drugi postavljali ta pitanja – postavila sam ih sama sebi. Čak ne jednom, već kontinuirano tokom svih ovih mojih “odraslih godina”.

Godišnji odmor u martu sam trebala provesti na nekom putovanju, a umjesto toga, provela sam ga u karanteni. Uvijek sam sebi znala izorganizovati život na najbolji mogući način – zato sam odlučila bez obzira na stanje u kojem se nalazimo otići na putovanje u druge živote – pomoću moje najbolje prijateljice – knjige.

Dok sam čitala, razmišljala sam kako bih voljela da i drugi posjete “živote” koje sam ja posjetila i pobjegnu od trenutne svakodnevnice na najbolji mogući način.

Koji je cilj ovog bloga? Ako vam otkrijem knjige za koje niste znali, dam nove prijedloge knjiga koje niste čitali, navedem da zavolite nekog autora koji vam nije bio poznat – moja misija je ispunjena. 🙂 Uživajte u čitanju, a za sva pitanja mi se možete javiti na Instagram profil, Facebook stranicu ili poslati email na: merima@unekomdrugomzivotu.com